Flash News

POLITIKOFF

Prince William and Kate Middleton at the lavish royal wedding ceremony of Prince Hussein of Jordan

 

Crown Prince Al Hussein bin Abdullah II, the heir to the throne in one of the oldest monarchies in the Middle East, has officially married Rajwa Alseif. On Thursday, the couple tied the knot in an Islamic wedding ceremony at Zahran Palace in Amman, Jordan. It was followed by a reception at Al Husseiniya Palace with over 1,700 guests. The glitzy event was the biggest royal wedding in years.

Prince William and Kate Middleton at the lavish royal wedding ceremony of Prince

Britain's Prince William and wife Kate Middleton were among the many royals from various palaces around the globe who attended the wedding. Others in attendance were Crown Prince Frederik and Crown Princess Maria of Denmark, Crown Princess Victoria and Prince Daniel of Sweden, Princess Hisako and Princess Tsuguko of Japan, Crown Prince Haakon of Norway, King Philippe and Princess Elisabeth of Belgium and King Willem-Alexander. Queen Maxima and Princess Catharina-Amalia of the Netherlands.

Prince William and Kate Middleton at the lavish royal wedding ceremony of Prince

William's cousin, Princess Beatrice, was also seen with her husband, Edoardo Mapelli Mozzi. Middleton's mother Carole Middleton and older sister Pippa Middleton were in attendance. US First Lady Jill Biden was among the many VIPs in attendance. Hannon Felton Spence, royal expert and former head of communications and policy at the British Consulate in Boston told Fox News Digital:

"Kjo martesë është një marrëveshje e madhe. Ata janë një njësi familjare shumë e ngushtë. Shumë ndikim diplomatik dhe ata kanë dy dasma mbretërore këtë vit, kjo është më e rëndësishmja sepse është djali i tyre, princi i kurorës. Pjesëmarrja e William dhe Kate tregon se sa e rëndësishme është diplomatikisht. Është homologu i tyre në Jordani. Kështu Marrëveshje e madhe është dasma mbretërore. Dërgimi i Princit dhe Princeshës së Uellsit është një demonstrim nga Kreu i Shtetit Britanik (Mbreti Charles) se kjo është një marrëdhënie strategjike dhe e rëndësishme me Mbretërinë e Bashkuar për një afat të gjatë."

Familja mbretërore britanike ka një lidhje të ngushtë me Jordaninë. Nëna e Huseinit, Mbretëresha Rania, është në këshillin e çmimit William’s Earthshot. Middleton jetoi në Jordani nga mosha 2 deri në 4 vjeç, ndërsa babai i saj Michael Middleton punonte për British Airways. Në vitin 2021, Princi dhe Princesha e Uellsit morën tre fëmijët e tyre Princin George, Princeshën Charlotte dhe Princin Louis – në një udhëtim familjar atje. Prindërit e Huseinit ishin gjithashtu të ftuar në kurorëzimin e Mbretit Charles III dhe Mbretëreshës Camilla më 6 maj në Londër. Në vitin 2018, William, i cili është trashëgimtar i fronit britanik, bëri një vizitë zyrtare në Jordani, ku kaloi pjesën më të madhe të kohës së tij me Huseinin. Nusja dhe dhëndri janë të destinuar të bëhen një çift i fuqishëm ndërsa krijojnë një lidhje të re midis Jordanisë dhe Arabisë Saudite.

Latest news