Flash News

KRYESORE

Inxhinieri Kopliku përllogarit tërmetin: Nëse do ishte 7.5 ballë, shembeshin ndërtesa

Inxhinieri Kopliku përllogarit tërmetin: Nëse do ishte 7.5

Inxhinieri Bashkim Kopliku, i cili ka mbajtur edhe poste të larta politike,  ishte rreth 6 ballë, pasi sipas tij, një tërmet 7 ballësh apo më shumë do të kishte shembur ndërtesat. Në një lidhje të drejtpërdrejtë me News 24, ai sqaroi edhe  disa detaje teknike të tërmetit.

“Tërmeti ka dy karakteristika, njëra që shkakton tërmetin dhe tjetra efekti që ka kjo energji. Është magnituda dhe intensiteti. Unë mendoj se tërmeti i djeshëm në Durrës ishte rreth 6 ballë. 6 ballë është kur ndërtesat nuk prishen, por ka dëmtime.

Ndërsa 7 ballë ndërtesat prishen, e më tej. Një tërmet, si ai i djeshmi, mbetet 5.8 ballë për të gjithë njerëzit kudo ku janë, por ama efektet në Washington janë zero, ndërsa për ata në Durrës janë të shumta. Sa më afër burimit të jesh, aq më tepër efekte dëmtuese ka tërmeti. Është edhe struktura e gjithë tokës, nga burimi i energjisë, deri aty ku shohim pasojat e tërmetit”, deklaroi inxhinieri.

Ditari politik

Të fundit