Jonida Maliqi nesër në Eurovision, shqiptarët nga këto 20 shtete duhet të votojnë për kualifikimin

Të enjten, 16 maj, Jonida Maliqi do të ngjitet në skenën e Tel Avivit për të performuar këngën ‘Ktheju tokës’, në gjysmëfinalen e dytë. Ndonëse kënga shqiptare konsiderohet se ka shanse të mira për t’u kualifikuar në finale, janë shqiptarët që jetojnë në Evropë që mund të japin një ndihmë shumë të madhe.

Vetëm nga shtetet që performojnë në natën e gjysmëfinale mund të votohet për këngën që ju pëlqeni.

Nëse shqiptarët në shtetet e Evropës angazhohen për të votuar për Shqipërinë, shanset duken të mira për vendin tonë. Maqedonia e Veriut, Austria, Suedia, Zvicra, Britania e Madhe, Gjermania dhe Italia janë vetëm disa nga shtetet ku qytetarët kanë të drejtë vote për gjysmëfinalen e dytë dhe ku jetojnë shumë shqiptarë.

Shqipëria konkurron e 14-ta dhe votimi do të hapet menjëherë sapo të kenë përfunduar të gjitha këngët. Për 15 minuta, shqiptarët që jetojnë në këto shtete mund të votojnë në numrat që do të shfaqin televizionet respektive. Votimi mund të bëhet edhe në aplikacionin e ‘Eurovision’, që mund ta shkarkoni në celularin tuaj.

Në natën gjysmëfinale, vetëm Jonida Maliqi do të këndojë në gjuhën amtare, ndërsa shtetet e tjera i kanë përkthyer këngët në anglisht.

Shtetet nga ku mund të votojnë shqiptarët nesër për Jonida Maliqin

 1. Armenia
 2. Irlanda
 3. Moldavia
 4. Zvicra
 5. Letonia
 6. Rumania
 7. Danimarka
 8. Suedia
 9. Austria
 10. Kroacia
 11. Malta
 12. Lituania
 13. Rusia
 14. Norvegjia
 15. Holanda
 16. Maqedonia e Veriut
 17. Azerbajxhani
 18. Gjermania
 19. Italia
 20. Britania e Madhe