Kosova

13 vite nga miratimi i Kushtetutës së Kosovës, kur hyri në fuqi dhe mbi kë dokument u bazua

13 vite nga miratimi i Kushtetutës së Kosovës, kur hyri në
Foto ilustruese

Sot bëhen 13 vjet nga miratimi i Kushtetutës së Republikës së Kosovës. Akti më i lartë juridik hyri në fuqi më 15 qershor të vitit 2008.

Kushtetuta e Kosovës është e bazuar në dokumentin e ish-presidentit finlandez, Martti Ahtisaari, sipas së cilit edhe është shpallur pavarësia e Kosovës më 17 shkurt, 2008.

Kushtetuta e Kosovës përbëhet nga 14 kapituj dhe 162 nene. 9 prilli është festë zyrtare në Kosovë.

Të fundit