Flash News

Kosova

Kurti: Grupet e armatosura serbe po përgatiten për luftë

Kurti: Grupet e armatosura serbe po përgatiten për luftë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në një intervistë për “Al Jazeera”, ka komentuar sulmin e 24 shtatorit në Veri të Kosovës. Ai ka shprehur shqetësimin se i druhet një sulmi të ri nga Serbia.

I pyetur nëse autoritetet e Kosovës kanë ndonjë informacion të inteligjencës për sulmet e reja, Kurti u përgjigj se ka informacione se, disa grupe të caktuara të armatosura po stërviten shumë pranë kufirit me Kosovën dhe po përgatiten për luftë.

Këto grupe të armatosura, të cilave, Forcat e Armatosura të Serbisë u ofrojnë pajisje, armë dhe municion, janë duke kryer vazhdimisht stërvitje në afërsi të kufijve të Kosovës dhe po përgatiten për luftë. Nuk përjashtohet ri-agresioni”, tha Kurti

Kurti shtoi se, Serbia donte që lufta të fillonte të dielën. Ai akuzoi Beogradin dhe grupet e armatosura se duan të përsërisin skenarin e fillimit të luftës në Sarajevë.

Të fundit