Flash News

Kosova

Tensionet në Kosovë, goditet me shishe kryetari i Listës Serbe

Tensionet në Kosovë, goditet me shishe kryetari i Listës Serbe

Kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq ështëgoditur me shishe nga disa protestues serbë të cilët po pretestojnë në Komunën e Zveçanit.

Serbët i janë drejtuar Goran Rakiqit me thirrje duke e quajtur “tradhtar”.

Kërkesat e Listës Serbe, të cilat tha se i ka bërë në emër të popullit serb, janë që kryetarët e rinj të sapozgjedhur të komunave në veri të Mitrovicës, Leposaviq, Zubin Potok dhe Zveçan të mos hyjnë në godina dhe që njësitë speciale të Kosovës të tërhiqen.

Tensionet nisën pas betimit të katër kryetarëve të rinj. Serbët pretendojnë se nuk do t’i lejojnë shqiptarë të uzurpojnë komunat në veri të Kosovës.

Të fundit