Flash News

KRYESORE

Mori 16 mandate më shumë se në 2017-ën, nëntë qarqet ku PD pësoi rritje në zgjedhjet e 2021

Mori 16 mandate më shumë se në 2017-ën, nëntë

Partia Socialiste do të drejtojë vendin edhe për një mandate të tretë qeverisjeje.

PD nuk fitoi këto zgjedhje, por shënoi një rritje mandatesh jo pak, por me 16 deputetë më shumë se në zgjedhjet e shkuara të 2017-ës.

Partia Demokratike ka marrë 39.54% të votave, ose 59 mandate dhe nëse bëjmë një krahasim me zgjedhjet e shkuara, ka pësuar rritje në nëntë qarqe të vendit.

Sipas qarqeve, PD ka fituar 16 mandate në Tiranë, 6 në Durrës, 6 në Fier, 6 në Elbasan, 4 në Vlorë, 5 në Shkodër, 5 në Korçë, 2 në Berat, 4 në Lezhë, 4 në Dibër, 1 në Gjirokastër dhe 2 në Kukës.

Krahasimi me zgjedhjet e 2017-ës

Tiranë

2017-11 mandate            

2021-15 mandate

 

Durrës

2017-4 mandate

2021-6 mandate

 

Elbasan

2017-3 mandate

2021-6 mandate

 

Fier

2017-4 mandate

2021-6 mandate

 

Gjirokastër

2017-1 mandat

2021-1 mandat

 

Korçë

2017- 4 mandate

 

Kukës

 

2017-2 mandate

2021- 2 mandate

 

Lezhë

2017-3 mandate

2021-4 mandate

 

Shkodër

2017-5 mandate

2021-5 mandate

 

Berat

2017-1 mandat

2021- 2 mandate

 

Dibër

2017-2 mandate

2021- 3 mandate

               

Vlorë

2017-3 mandate

2021-4 mandate

Të fundit