Rajoni

Greqia heq karantinën, duke nisur nga maji shteti fqinj hap dyert për turistët

Greqia heq karantinën, duke nisur nga maji shteti fqinj hap dyert për

Duke nisur nga data 14 maj, shteti fqinj, Greqia nuk do të ketë më karantinë për vizitorët. Greqia  do të presë turistë ga Europa dhe Britania e Madhe dhe ky vendim është marrë vesh sot.

Megjithëse situata nga infektimet paraqitet e rendë dhe vaksinimet janë të pakta, Kryeministri grek ka njoftuar se Greqia do hapet. Madje turizmi është fokusi i momentit dhe përpara vaksinimit të pjesës tjetër të vendit, krah punonjësve të rrezikuar të stafit mjekësor dhe të moshuarve, po vaksinohen edhe ata që jetojnë e shërbejnë në ishujt e Greqisë.

Duke qenë se turizmi përbën 20% të GDP-së së tyre, sigurisht fokusi do jetë i madh. Për të hyrë në vendin fqinj mjafton të kesh një rezultat negativ të virusit ose certifikatë vaksinimi.

Të fundit