POLITIKOFF

Njerëzit "po bien në dashuri" me Amanda Gorman pas poezisë së saj në Inaugurim

Njerëzit "po bien në dashuri" me Amanda Gorman pas

Dita e Inaugurimit solli disa ngjarje historike, duke përfshirë Kamala Harris që u betua si Zëvendës Presidentja e parë femër e Shteteve të Bashkuara, zv/presidentja e parë me ngjyrë dhe Azia Jugore-Amerikane.

Njerëzit "po bien në dashuri" me Amanda Gorman pas

Dhe ndërsa ishte dita e madhe e Harris dhe Biden, mes ceremonisë doli një yll tjetër: Amanda Gorman. Gorman, një poete 22-vjeçare, hyri në histori si poetja më e re inauguruese ndërsa u ngjit në skenë për të recituar poezinë e saj origjinale, "The Hill We Climb", në Kapitol.

Shumë shpejt, poezia e Gorman, interpretimi i saj dhe veshja mahnitëse (ngjyrat! Ajo pallto!) mori gjithë vëmendjen dhe përqendrimin mbi të, ndërsa njerëzit që po e dëgjonin ranë në dashuri me të dhe punën e saj.

Pak para ngjarjes, Gorman tha për CBS News , "është mahnitëse ... Sidomos në moshën time. Në moshën 22-vjeçare, unë jam poetja inauguruese. " Gorman tha se ajo mori frymëzim nga fjalimet e Abraham Lincoln dhe Dr. Martin Luther King, Jr kur ajo filloi të shkruante, por në fund të fundit u frymëzua për të shkruar këtë poezi nga sulmi në Capitol Hill më parë këtë muaj.

Njerëzit "po bien në dashuri" me Amanda Gorman pas

"Të mërkurën në të cilën ne pamë kryengritjen në Kapitol, ajo ishte dita kur poezia erdhi me të vërtetë në jetë,"- u shpreh ajo.Ditari politik

Të fundit