Flash News

POLITIKOFF

Pse ‘Miss Zimbabve’ çoi në protestë popullin afrikan

Pse ‘Miss Zimbabve’ çoi në protestë popullin

Brooke Bruk-Jackson 21 vjeç ka fituar konkursin për Miss-in më të bukur në Zimbabve.

Por qytetarët nuk janë dakort me vendimin dhe ndihen të zhgënjyer, duke i bërë të dalin në protestë.  

E gjitha për shkak të ngjyrës së lëkurës së Brooke. Afrikanët u shprehën se duke qenë se ajo është e bardhë, nuk mund të përfaqësojë Zimbabvenë, ku 98% e popullsisë janë me ngjyrë.

Modelja pas komenteve dhe valës së protestave, reagoi duke thënë se ngjyra e lëkurës nuk duhet të përcaktojë një person.

Të fundit