Flash News

POLITIKOFF

Sa herë në javë duhet të stërviteni për t’u rikthyer në formë pas pushimeve

Sa herë në javë duhet të stërviteni për t’u

Një regjim i ekuilibruar stërvitor i shpërndarë, gjatë gjithë javës, dhe një mënyrë jetese e shëndetshme, janë disa nga sekretet për t’u rikthyer në formë.

Pas ditëve të relaksimit në diell, mbrëmjeve të relaksit dhe pushimit nga rutina e përditshme, vera shoqërohet shpesh me lëshime kulinare dhe një angazhim më të vogël ndaj aktivitetit fizik. Por pas kthimit nga pushimet verore, ne përballemi me dëshirën e rikthimit në formë.

Me ardhjen e shtatorit dhe rikthimin në rutinën normale, është koha për të marrë atletet dhe për të përqafuar një mënyrë jetese të shëndetshme.

Por sa ditë stërvitje në javë ju nevojiten për t’u rikthyer në formë?

Për një mirëqenie më të madhe psikofizike, ekspertët rekomandojnë ushtrime çdo ditë. Nëse synimi juaj është të vini në formë pas teprimeve të pushimeve verore, atëherë duhet të përpiqeni të ushtroheni tre deri në katër herë në javë. Një këshillë që ekspertët rekomandojnë është shpërndarja e stërvitjes tuaj në mënyrë të barabartë gjatë gjithë javës për të shmangur teprimin e çdo aktiviteti energjik me të cilin nuk jeni mësuar.

Sa kohë duhet të jetë stërvitja?

Është një gabim i zakonshëm të besosh se për të qenë në formë duhet të ushtrohesh për orë të tëra. Ushtrimi shumë i gjatë në fakt mund të shkaktojë lodhje, e cila nga ana tjetër mund të shkaktojë lëndime ose dhimbje fizike dhe t’ju bëjë të dëshironi të shkoni në palestër. Për këtë arsye, sipas ekspertëve, një stërvitje nuk duhet të zgjasë më shumë se 90 minuta.

Si të siguroheni që të shihni vërtet rezultate?

Zgjedhja e llojit të trajnimit është thelbësore. Një përzierje e ekuilibruar e ushtrimeve kardiovaskulare, trajnimi i forcës dhe fleksibiliteti mund të çojë në rezultate të shkëlqyera. Në të vërtetë, alternimi midis llojeve të ndryshme të stërvitjes mund të ndihmojë në shmangien e përshtatjes dhe stimulimin e vazhdueshëm të trupit.

Pasi të keni identifikuar qëllimet tuaja dhe të keni vendosur një regjim ushtrimesh që i përshtatet nevojave tuaja, mënyra më e mirë për të arritur rezultate është të rrisni në mënyrë progresive frekuencën dhe intensitetin e stërvitjeve tuaja. Kjo do të thotë të shtoni një përsëritje ose të shtoni peshë shtesë gradualisht çdo javë.

Të fundit