Rajoni

Kërkohej për 27-vjedhje në Itali, arrestohet në pyll “Ramboja shqiptare”

Kërkohej për 27-vjedhje në Itali, arrestohet në pyll

Ka përfunduar në pranga të policisë italiane “Ramboja shqiptar i vjedhjeve” Zef Tirtja.

Ai u gjet në një pyll brenda çadrës, me të njëjtat veshje të përdorura gjatë vjedhjeve në disa shtëpi. Hetimi për 48 vjeçarin kishte nisur prej disa muajsh, paralelisht me vjedhjet, të cilat realizoheshin me të njëjtat teknika. Ai lëvizte i vetëm, përmes rrugëve dytësore, në zona të pyllëzuara që janë të vështira për t’u kaluar dhe kontrolluar nga policia, raportojnë mediat italiane.

Ai akuzohet për të paktën 27 vjedhje shkak të për të cilin Gjykata e Genovas vendosi masën e sigurisë “arrest me burg”.

Gjatë hetimeve, hetuesit zbuluan se ai jetonte në pyll i vetëm brenda çadrës së tij të kampingut. Jetesa në pyll i lehtësonte arratisjen nga policia.

Falë krahasimit të gjurmëve të gishtërinjve, hetuesit zbuluan gjithashtu se personi i arrestuar ishte në kërkim prej 5 vitesh, me një emër të rremë, pasi marrësi i një urdhri paraburgimi paraburgim për burg për vjedhje shtëpish ndodhi në 2015 në Friuli, shkruajnë mediat italiane.

Të fundit