Rajoni

Masat anti-Covid/ Italia redukton kufizimet nga 26 Prilli

Masat anti-Covid/ Italia redukton kufizimet nga 26 Prilli

Italia do të reduktojë kufizimet në shumë zona brenda dhjetë ditësh, ka konfirmuar dje qeveria e saj, por paralajmëroi se ishte i nevojshëm kujdesi për të shmangur "rigjallërimin" e virusit.

Kufizimet në biznes dhe lëvizje kanë qenë aktive në pjesën më të madhe të vitit 2021. Italia ka numrin e shtatë më të lartë të vdekjeve në botë dhe ende raporton qindra vdekje në ditë.

Reuters raporton se kufizimet aktuale ishin vendosur të skadonin në fillim të majit dhe asnjë vendim nuk ishte marrë për mënyrën e zëvendësimit të tyre.

Kryeministri Mario Draghi përcaktoi një afat kohor për rihapjen pas presioneve nga partitë e tjera në qeverinë e tij, veçanërisht Lidhja.

Ai tha se qeveria po e ndërmerr këtë rrezik bazuar në të dhëna të cilat po përmirësohen. Nga 26 prilli, zona me të verdhë të butë dhe të bardhë do të quhen ato ku rastet janë të ulëta.

Baret dhe restorantet do të jenë në gjendje të shërbejnë klientëve në tryezat e jashtme, dhe kinematë dhe teatrot do të hapen sërish me kufizime në numrin e njerëzve të lejuar në audiencë.

 

Të fundit