Flash News

Rajoni

Vuçiç flet për ‘Open Balkan’: Hidhini një sy Ukrainë, doni të shihni sërish luftë në Ballkan?

Vuçiç flet për ‘Open Balkan’: Hidhini një sy

Presidenti serb Aleksandër Vuçiç kërkoi që Kosova, Mali i Zi dhe Bosnje-Hercegovina të bëhen pjesë e “Ballkanit të Hapur”. Nga Brukseli Vuçiç u shpreh se përtej polemikave që ka pasur për nismën, është në të mirën e popujve të Ballkanit që të bëhen bashkë.

Teksa fliste për “Ballkanin e Hapur”, Vuçiç iu drejtua tre vendeve që nuk i janë bashkuar nismës që të shohin luftën në Ukrainë duke i pyetur nëse duan ta shohin sërish në Ballkan. Në të kundërt Vuçiç i ftoi t’i bashkohen dhe mos ta nënvlerësojnë.  

“Dua të them edhe një fjali të fundit që nuk ka shumë rëndësi, por do ta them. Kemi ftuar deri më tanimë qindra herë të gjithë të tjerët. Kurdo dhe sa herë që e bëjmë në përfitim të popujve tanë. Sepse gjithmonë ka pasur këtë pyetje ‘ku janë të tjerët’. Sigurisht kemi pasur trysni nga shumë vende të fuqishme dhe udhëheqëesit e tyre për llojin dhe natyrën e nismës. E dimë që duhet të mbajmë paqe dhe qetësi në rajon. Thjesht hidhini një sy një dite luftimesh në Ukrainë sot, doni ta shihni sërish këtë në Ballkan? Unë nuk dua. Ndaj kjo është kërkesa ime më e madhe. Mos e nënvlerësoni nismën tonë”, tha Vuçiç.

Të fundit