Ambasada Amerikanë në Kosovë kundër kandidimit të personave të dyshimtë. Heshtje në Tiranë nga përfaqësitë e huaja

Ambasada Amerikanë në Kosovë është e shqetësuar me kandidimin e personave me të kaluar të dyshimtë nga partitë politike ne prag te zgjedhjeve parlamentare te 8 tetorit. Ambasadori Philip S. Kosnett nënvizon se veprime të tilla vënë në dyshim seriozitetin e politikes ndaj qytetarëve.

Fenomeni i kandidimit të personave më të inkriminuar është më prezent se çdo herë tjetër në Shqipëri. Veç deputetëve, mazhoranca e Partisë Socialiste ka edhe tre kryebashkiakë që dyshohet se kanë probleme me ligjin.

Megjithatë, qëndrimi i ndërkombëtarëve në Tiranë është më i butë. As Ambasada Amerikane, as OSBE-ja nuk kanë pasur ndonjë reagim mbi këtë problem, ndryshe nga përfaqësitë e huaja diplomatike në Prishtinë.

Partia Demokratike eshte shprehur se disponon fakte edhe per te tjere socialistë te dale nga 30 qershori, qe do te publikohen ne ditet ne vijim, ashti si rasti: Pjetri, Kajmaku dhe Babani.