Basha i tronditur nga ndarja e parakohshme e Fatos Baxhakut: Ikonë e gazetarisë

Kryetari i PD-së, Lulzim Basha shprehu keqardhjen për ndarjen e parakohshme nga jeta të Fatos Baxhakut, të cilin e konsideron një ikonë e gazetarisë së re të Shqipërisë, që lindi si tribunë e fjalës së lirë.

Në një status në Facebook, ai ngushëlloi familjarët e shkroi se ishte i tronditur nga kjo ngjarje, ndërsa shtoi se në këto momente të vështira i gjendet pranë familjes, në humbjen e pangushëllueshme të njeriut të tyre më të dashur.

“Një ikonë e gazetarisë së re të Shqipërisë, asaj që lindi si tribunë e fjalës së lirë, bashkë me demokracinë në vitin 1991, Fatos Baxhakut si shumë pionierëve të tjerë të fushës, iu desh të përshkonin të parët shtegun e pashkelur të profesionit dhe etikën e profesionit në të njëjtën kohë. Ai ishte për shumë vjet edhe gazetar, edhe profesor i gazetarisë, edhe polemist e replikues, edhe sindikalist i gazetarëve, edhe mbrojtësin e të drejtave të njeriut.

Fatos Baxhaku i përket asaj plejade gazetarësh që kontribuuan më së shumti që të mos e linin gazetarinë të humbte thelbin e vet e të bëhej nga mbrojtëse e interesit publik, në zgjatim të interesave okulte. Në këtë fushë Baxhaku spikati në mësimdhënien e gazetarisë, por edhe si një shembull integriteti profesional dhe pavarësie.

Pionier i reportazhit e dokumentarit televiziv, gazetaria shqiptare është me fat që pati për thuajse 30 vjet shërbimet e Fatos Baxhakut. Fatkeqësisht ato nuk do t’i ketë më, por do të shfrytëzojë si thesar trashëgiminë e tij.

Në këto momente të vështira i gjendem pranë familjes, në humbjen e pangushëllueshme të njeriut të tyre më të dashur. U prehtë në paqe!”, shkroi Basha.