Britania dhuron 200 milionë paund për luftën kundër Covid-19 në botë

Britania do të japë 200 milionë paund (248 milionë dollarë) për ngadalësimin e përhapjes së koronavirusit nëpër botë, raporton BBC.

Paratë nënkuptojnë më shumë ndihma për kampet e refugjatëve, përfshirë stacionet e reja të larjes së duarve.

Sekretarja e Zhvillimit Ndërkombëtar Anne-Marie Trevelyan tha se forcimi i sistemeve të brishta shëndetësore jashtë shtetit do të ndihmonte në parandalimin e një “valë të dytë” të infeksioneve që godasin Britaninë e Madhe.

Dhurimi i fundit sjell kontributin e përgjithshëm të Britanisë në përpjekjet globale për të ndaluar pandeminë në 774 milion.

Kjo e bën Mbretërinë e Bashkuar një nga donatorët më të mëdhenj në luftën në të gjithë botën kundër virusit, sipas Departamentit për Zhvillim Ndërkombëtar (Dfid).

Financimi i Britanisë do të ndihmojë në instalimin e stacioneve të reja të larjes së duarve dhe qendrave të izolimit dhe trajtimit në kampe refugjatësh dhe rritjen e aksesit në ujë të pastër për ata që jetojnë në zonat e konfliktit të armatosur, konfirmoi Dfid.

Do të ketë gjithashtu një mbështetje shtesë për Jemenin, ku vetëm rreth 50% e objekteve shëndetësore janë operative, për shkak të luftës civile të vendit.

OKB tashmë ka paralajmëruar vendet më të pasura që Covid-19 do të “rrethojnë botën” në një valë të dytë, nëse ata nuk i ndihmojnë vendet e varfëra të përballen me pandeminë.

BBC