Flash News

Ditari i Opozitës

Rritja e pagës për gjyqësorin, Berisha: Qeveria po blen Gjykatën Kushtetuese

Rritja e pagës për gjyqësorin, Berisha: Qeveria po blen

Kreu i demokratëve Sali Berisha u shpreh kundër projektligjit për rritjen e pagave të gjyqësorit.

Berisha iu drejtua deputetëve socialistë duke thënë se votuan për të blerë një tufë gjyqtarësh. Berisha tha se për socialistët pazari është kriteri i vetëm që kanë.

Berisha: Ju votuat këtu rritjen e rrogave të deputetëve me 380.000 lekë, as sa marrin në muaj 38 pensionistë. Në një akt absurd, akt të hapur korruptiv kërkoni të rrisni rrogat e gjyqtarëve 7 dhe 8 mln.

Gjykatësi më i fuqishëm i botës, ai i Gjykatës Supreme në SHBA, 290 mijë dollarë. Presidenti i SHBA kishte rrogë vjetore 400.000 dollarë, kurse ju përcaktoni një rrogë për të blerë një tufë gjykatësish, sa dyfishi i rrogës së Presidentit. Për të treguar se nuk njihni shtet por pazare mafiesh.

Si flisni për pensionistët, kur i jepni një gjykatësi që nuk ka qenë kurrë gjykatës. Pazari dhe vetëm pazari janë kriteret tuaja, ju jeni vetëm, figurina të Ramës, Flini për pensionistë dhe votoni rroga 10 herë më të mëdha se rroga mesatare, 15 herë më të mëdha se ajo mesatare. Nuk ka asnjë Parlament që ia lejon vetes, por ju jeni narkoshtet.

 

Të fundit