Flash News

E-TJERA

The court of Lushnje "forgives" the 57-year-old, removes him from prison for life, this is how many years of punishment he received

The court of Lushnje "forgives" the 57-year-old, removes him from

The Court of Appeal in Lushnje has lifted the life sentence of 58-year-old Sofokli Shani, who killed Irakli Qorri with a firearm and injured his son, on June 4, 2021, in a bar in the village of Fier i Ri.

The appeal has changed the decision given by the Court of Lushnja for Shani, reducing the sentence from life imprisonment to 33 years in prison.

How did the event happen?

A momentary conflict that started in a bar ended with the killing of a 62-year-old man and the wounding of his son.

Rako Qorri and his son, Kejdi Qorri, 31 years old, were shot with a Kalashnikov in the premises of the bar they owned.

The 62-year-old man died on the spot from the shooting, while his son was transported to the hospital in critical condition.

As a suspected perpetrator, the police arrested 58-year-old Sofokli Shani from the village of Krutje e Sipërme, while also seizing the firearm with which he is believed to have committed the crime.

It is learned that the victim together with his son had an argument with the 57-year-old in the premises of their bar.

The author had asked to drink alcohol, which was refused by the victim, the owner of the bar Rako (Irakli) Qorri.

Then a fight started between them, as Sofokli Shani hit the owner of the bar. The sons of Rako Qorri, who raped Sofokli Sahni, have arrived to help.

The latter went home, took the gun, returned to the bar and shot at Rako Qorri and his sons.

DECISION OF THE COURT

Referuar raportimeve të mëparshme në media, Gjykata e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, informon sa më poshtë:

Më datë 02.06.2021 rreth orës 20:30, salla operative e Komisariatit të Policisë Lushnjë është njoftuar së në fshatin “Fier i Ri, Njësia Administrative Krutje, ka pasur të shtëna me armë zjarri, si pasojë e një konflikti momental me pronarin e lokalit, shtetasi me iniciale Sofokli Shani ka qëlluar me armë zjarri ku ka mbetur i vrarë në vend shtetasi me iniciale R.Q (pronari i lokalit) si dhe ka mbetur i plagosur djali i tij shtetasi me iniciale K.Q.

Në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Lushnjë, është zhvilluar gjykimi lidhur me çështjen penale që i përket të pandehurit me iniciale Sofokli Shani, i akuzuar për kryerjen e veprave penale “Vrasje në Rrethana të tjera cilësuese” si dhe “ Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit”, parashikuar nga nenet 79/dh dhe 278/1/3 të Kodit Penal.

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Lushnjë me vendimin nr. 399 (2380), datë 16.12.2022 ka vendosur:

1. Deklarimin fajtor të të pandehurit S.Sh, për kryerjen e veprës penale të “Vrasjes në rrethana të tjera cilësuese”, parashikuar nga neni 79/dh i Kodit Penal dhe në bazë të kësaj dispozite, dënimin e tij me burgim të përjetshëm.

2. Deklarimin fajtor për veprën penale “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit”, parashikuar nga neni 278/1 i Kodi Penal dhe dënimin me 6 (gjashtë) vjet burgim.

3. Deklarimin fajtor për veprën penale “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit”, parashikuar nga neni 278/3 të Kodi Penal dhe dënimin me 1 (një) vit e 6 (gjashtë) muaj burgim.

4. Në aplikim të nenit 55 të Kodit Penal, në bashkim të dënimeve, i pandehuri Sofokli Shani dënohet me burgim të përjetshëm.

Çështja në apel u shqyrtua mbi bazën e ankimit të bërë nga i pandehuri me iniciale Sofokli Shani, i cili kërkoi:

– Ndryshimin e vendimit në raport me kualifikimin e veprës penale, duke kryer cilësimin juridik në atë të parashikuar në nenet 76, 278 dhe 91 të K.Penal.

– Revokimin e vendimit për mospranimin e gjykimit të shkurtuar duke aplikuar nenin 403 të K.Pr.Penale, duke zbritur një të tretën e masës së dënimit, në bazë të dënimit që do të caktohet nga gjykata.

Në përfundim të gjykimit, më datë 30.05.2023, Gjykata e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, e përbërë nga trupi gjykues me Relator Gjyqtar z. Valbon Çekrezi dhe anëtare znj. Edlira Petri dhe z. Fatri Islamaj, vendosi:

– Lënien në fuqi të vendimit penal nr. 399/2380, datë 16.12.2022, të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Lushnjë për sa i përket:

– Deklarimit fajtor të të pandehurit Sofokli Shani për kryerjen e veprës penale të parashikuar nga neni

79/dh i Kodit Penal.

– Deklarimit fajtor të të pandehurit S.Sh dhe masës së dënimit të dhënë për veprën penale të parashikuar nga neni 278/1 te Kodit Penal;

- The guilty declaration of the defendant Sofokli Shani for committing the criminal offense provided for by Article 278/3 of the Criminal Code;

-Disposition on material evidence, serving the sentence and dispositions for procedural costs.

- The amendment of the criminal decision no. 399/2380, dated 16.12.2022 of the Lushnjë Judicial District Court in the rest as follows:

- Sentencing the defendant S.Sh based on Article 79/dh of the Criminal Code to 30 (thirty) years of imprisonment.

- Pursuant to Article 55 of the Criminal Code, in the consolidation of the sentences, the final sentence of the defendant Sofokli Shani with 33 (thirty-three) years of imprisonment.

Latest news