Flash News

E-TJERA

The assassination attempt in Berat is prevented, the 3 persons of the criminal group are declared wanted

The assassination attempt in Berat is prevented, the 3 persons of the criminal

The police prevented an assassination attempt on a person in Berat, which was to be carried out by a criminal group. According to the announcement of the blue uniforms, three members of a criminal group agreed to kill a person have been declared wanted by the police.

During the operation, 2 firearms with silencers, combat ammunition, motorcycle, diving suit, cutting tool (knife), camouflage clothing, transceiver radio, binoculars and other items that would be used in the assassination were seized.

The procedural materials were passed to the Prosecution at the Court of First Instance of Berat General Jurisdiction.

POLICE NOTICE:

An assassination attempt against a citizen, which would be carried out by a criminal group, is prevented.

2 firearms with silencers, combat ammunition, motor vehicle, diving suit, cutting tool (knife), camouflage clothing, transceiver radio, binoculars and other items that would be used to kill a citizen are seized.

3 citizens, members of the group that would commit the assassination of a citizen, are wanted, and work continues to identify other citizens involved in this case.

The investigative structures of the Local Directorate of the Berat Police, immediately after receiving information that some citizens would commit a murder in the district of Berat, have organized the work, in cooperation with the services of the Berat Police Station, with the aim of preventing the assassination, as well as for the capture of citizens who would commit it.

The services of the Berat Local Police Directorate and those of the Berat Police Station, as part of the coded police operation "Objektivi", have set up checkpoints with trap services, in some streets and villages where it was suspected that this criminal event could be carried out.

The citizens who had planned this assassination, unable to realize their goal, found under the pressure of the Police, hid the vehicle inside which they had the tools to commit the crime, and taking advantage of the darkness, they left in wooded areas.

Shërbimet e Policisë, si rezultat i kontrolleve të imtësishme dhe informacioneve policore të siguruara, kanë bërë të mundur gjetjen e automjetit, të një motomjeti të vjedhur, me 2 skafandra, të veshjeve të kamuflazhit (xhup meshini), të një arme zjarri automatik me silenciator, të një pistolete me silenciator dhe të një sasie municioni luftarak.

Në vijim, në kuadër të operacionit policor të koduar “Objektivi”, nga kontrolli në banesën e njërit prej shtetasve të shpallur në kërkim, konkretisht në banesën e shtetasit E. G., u gjetën dhe u sekuestruan në cilësinë e provës materiale, 2 radio marrëse-dhënëse, dylbi, dorashka dhe lëndë djegëse.

Në vijim të veprimeve të shpejta hetimore, të kryera nga strukturat e Drejtorisë Vendore të Policisë Berat, në bashkëpunim me Prokurorinë, u bë i mundur identifikimi dhe shpallja në kërkim e shtetasve:

-HB, 55 years old, resident in Kosovo;
-A. Sh., 30 years old, resident in Korça;
- EG, 43 years old, resident in Tirana.

Due to the confidentiality of the intensive investigations that are being carried out on this case, we cannot provide any other details on the motive of this case or on the objective intended by the perpetrators.

The procedural materials were handed over to the Prosecutor's Office at the Court of First Instance of the Berat General Jurisdiction, for the criminal offenses of "Providing the conditions and means to commit murder" and "Producing and possessing weapons, explosive weapons and military ammunition without permission".

Latest news