Epidemi gripi në vend, 11 mijë të prekur në një javë

Ulja e temperaturave ka bërë që në vend të nisi të qarkullojë gripi sezonal. Deri më tani numërohen 11 mijë të sëmure me infeksione të respiratore të cilët kanë kërkuar ndihmën e mjekut.

Ekspertet pohojnë se situata gripale në vend është e qetë, ndërsa parashikohet që rastet në shtohen në janar. Edhe këtë vit në qarkullim janë dy viruse të tipit A (H 1N1) dhe (H3N2).

Ekspertet e shëndetësisë shprehen se vaksinimi mbetet forma më e mirë parandaluese.