Hidhet shorteu për Eurovizion 2020, kur garon Shqipëria

Sot është hedhur shorteu i “Eurovizion 2020” ku edhe është mësuar se kur do të garojë Shqipëria me Arilena Arën. Kënga “Shaj” do të ketë në natën e dytë gjysmëfinale dhe është e 18-ta në radhë, e fundit për gjysmëfinalen e dytë.

12, 14 dhe 16 maj janë tre netët e Festivalit Evropian të Muzikës.

Lista e plotë e këngëtarëve që do të konkurrojnë në dy netët e para gjysmëfinale:

Gjysmë-finalja e parë (12 maj):

Maqedonia e Veriut
Bjellorusia
Lituania
Suedia
Sllovenia
Australia
Irlanda
Rusia
Norvegjia
Qipro
Kroacia
Azerbajxhani
Malta
Izraeli
Ukraina
Rumania
Belgjika.

Gjysmë-finalja e dytë (14 maj):

Austria
Moldavia
Polonia
San Marino
Serbia
Islanda
Republika Çeke
Greqia
Estonia
Danimarka
Bullgaria
Zvicra
Finlanda
Armenia
Letonia
Gjeorgjia
Portugalia
Shqipëria