Flash News

Kosova

Dy gra të vrara nga partnerët brenda një jave, Kosovë shpall nesër ditë zie

Dy gra të vrara nga partnerët brenda një jave, Kosovë shpall

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka marrë vendim që dita e nesërme, e mërkura, të shpallet ditë zie “në kujtim të të gjitha grave dhe vajza të vrara në Kosovë si rezultat i dhunës në baza gjinore”.

“Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në mbështetje të Kushtetutës së Kosovës, ka marrë vendim që dita e mërkurë, 17 prill 2024, të shpallet ditë zie, në kujtim të të gjitha grave dhe vajzave të vrara në Kosovë si rezultat i dhunës në baza gjinore”, thuhet në njoftim. Presidentja Osmani shkroi në Facebook se shoqëria do të jetë në zi çdo ditë përderisa të ketë vrasje të grave dhe vajzave tona.

 

Të fundit