Maqedonia e Veriut; Kuvendi pro ndryshimit të emrit, VMRO-së i rrjedhin vota

Kuvendi i Maqedonisë i ka thënë “po” ndryshimit të emrit dhe marrëveshjes së Prespës mes Greqisë dhe Maqedonisë dhe ndryshimeve kushtetuese.

Me 80 vota pro Kuvendi miratoi nismën për ndryshimet kushtetuese. Në fillim të seancës, deputetet e VMRO-së kërkuan që të votohej në mënyrë të fshehtë.

Por, pas votimit u vërejt se nga partia e Zaev kishte rrjedhje votash.

Në votim morën pjesë edhe deputetët e opozitës, konkretisht Vlladanka Avirovic, Sashe Vasilevski, Elizabeta Kançevska-Milevska, Kërste Mukovski, Emilija Aleksandrova, Ljuben Arnaudov, Nola Ismailovska dhe Zeqir Rançilloviç.