Mosnjohje e 30 qershorit? / Këshilli i Evropës tërheq vëzhguesit: “Situatë e rrezikshme”

Në një njoftim të sapo publikuar, Këshilli i Europës ka anulluar delegacionin e vëzhguesve që do të vinin për zgjedhjet vendore në Shqipëri.

Në njoftim thuhet se arsyeja e këtij vendimi është pasiguria e vazhdueshme në lidhje me organizimin e zgjedhjeve, si dhe rreziqet e mundshme në disa zona të caktuara.

Njoftimi i plotë:

Në vijim të emailit të mëposhtëm, me të cilin ju ftojmë në një takim me një delegacion të Kongresit të Autoriteteve Rajonale e Lokale të Këshillit të Evropës, po ju informojmë se udhëheqja e Kongresit (Presidenti në konsultim me dy Presidentët e Dhomave, në përputhje me rregullat e Kongresit) ka vendosur të mos dërgojë në Shqipëri një Delegacion Vëzhgues Zgjedhjesh nga Kongresi për shkak të pasigurisë së vazhdueshme në lidhje me organizimin e zgjedhjeve lokale në Shqipëri më 30 qershor dhe për për shkak të rreziqeve të mundshme për sigurinë në disa zona të caktuara.

Ju kërkojmë ndjesë për çdo problem që mund t’ju shkaktojë anulimi në çastet e fundit dhe ju falënderojmë për gatishmërinë për të korresponduar me Kongresin.

Njoftimi në anglisht

Dear colleagues,

Folloëing the email hereunder, ëhere ëe invite you to a meeting ëith a delegation from the Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe, please be informed that the leadership of the Congress (the President in consultation ëith the tëo Presidents of the Chambers, in açordance ëith Congress rules) has decided not to deploy a Congress Election Observation Delegation to Albania due to the continued uncertainty concerning the organisation of the local elections in Albania on 30 June and possible security risks in certain deployment areas.

Ëe apologise for any inconvenience the short-term cancelation may have caused and thank you for your readiness to exchange ëith the Congress.