Nuk ka asnjë rast të konfirmuar, por San Francisko shpall gjendjen e jashtëzakonshme për koronavirusin

San Francisko ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme pas situatës nëpër botë si pasojë e coronavirus-it.

“Kjo gjendje e urgjencës ka të bëjë me gatishmërinë”,- tha London Breed, kryetarja e bashkisë.

Masat erdhën pasi zyrtarë të autoriteteve shëndetësore amerikanë paralajmëruan se ata presin që përfundimisht të shihet një përhapje e vazhdueshme e coronavirusit në Shtetet e Bashkuara. Shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme lejon zyrtarët e qytetit të mbledhin burime dhe personel për një reagim të shpejtë kundër çdo rasti të mundshëm të koronavirusit”, tha kryebashkiakja.

Megjithëse bordi i mbikëqyrësve do të votojë për vazhdimin e tij 3 Mars, edhe pse momentalisht ka zero raste të konfirmuara tek banorët e San Franciscos.