Flash News

POLITIKOFF

Data që po përflitet për kurorëzimin e Mbretit Charles III

Data që po përflitet për kurorëzimin e Mbretit Charles III

Ceremonia e kurorëzimit të Mbretit Charles III është caktuar të zhvillohet më 3 qershor 2023, në Westminster Abbey, sipas Bloomberg. Burime nga pallati i thanë gazetës se ata shpresojnë që ceremonia të zhvillohet në atë ditë specifike, por ende nuk është vendosur përfundimisht.

Data që po përflitet për kurorëzimin e Mbretit Charles III

Ndryshe nga ajo e nënës së tij, ceremonia e Charles thuhet se do të jetë shumë më e vogël dhe më modeste se ato të mëparshme. Edhe pse Charles u ngjit në fron dy ditë pasi mbretëresha Elizabeth II vdiq në moshën 96-vjeçare për shkak të moshës, ceremonia e qershorit do të shënojë fillimin e mbretërimit të tij si monark. Krah tij do të kurorëzohet edhe Mbretëresha Bashkëshorte, Camilla Parker-Bowles.

Data që po përflitet për kurorëzimin e Mbretit Charles III

Charles – i cili do të jetë 74 vjeç në kohën e ceremonisë – do të bëhet personi më i vjetër që kurorëzohet mbret në historinë britanike.

Data që po përflitet për kurorëzimin e Mbretit Charles III

Të fundit