Flash News

POLITIKOFF

Ukraina fiton “Eurovizion 2022”

Ukraina fiton “Eurovizion 2022”  

Ukraina ka fituar edicionin e këtij viti të Festivalit Europian të Muzikës “Eurovizion 2022”. Kalush orchestra ka arritur të marrë çmimin e parë falë votave të publikut, teksa me votat e jurisë, fitues ishte përfaqësuesja e Mbretërisë së Bashkuar.  

Ukraina fiton “Eurovizion 2022”

Prej disa muajsh parashikohej se Kalush mund të ishte fituese dhe për shkak edhe të situatës së luftës në Ukrainë, kënga e tyre u bë në një formë homazh i viktimave dhe situatës së vështirë që populli ukrainas po kalon. 

Ukraina fiton “Eurovizion 2022”

Për shkak të situatës në të cilën ndodhen, Ukraina nuk do të mundë të organizojë “Eurovizion 2023” dhe përflitet se mund të jetë Polonia vendi mikpritës, megjithatë ende nuk ka një vendim. 

Të fundit