Stuhi të forta rëre në Indi, të paktën 77 të vdekur dhe 143 të plagosur

KHARTOUM,SUDAN - APRIL 29: A gigantic cloud of dust known as "Haboob" advances over Khartoum on 29 April 2007. These seasonal type of monsoons can reach a height of 3000 feet and can change the landscape in the few hours they last. Climate change experts from around the world are holding a meeting in Bangkok to find ways of lowering emissions of greenhouse gases to head off the worst effects of global warming. At least 400 experts from about 120 countries are attending the third session of the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), the UN's leading authority on global warming. (Photo by: AFP/Getty Images)

Të paktën 77 persona kanë humbur jetën dhe 143 të tjerë kanë mbetur të plagosur si pasojë e stuhive të rërës në veri të Indisë.

Sipas mediave të huaja, zonat më të prekura kanë qenë Uttar Pradesh dhe Rajasthan, ku numri i viktimave ka qenë respektivisht 46 dhe 31 të vdekur.

Shkaku për pjesën më të madhe të viktimave ka qenë rrëzimi i pemëve apo mureve të banesave si pasojë e erërave të forta.