Velo analizon rilindjen urbane të Ramës: Shqipëria ka shumë gur, Korça u ndërtua keq, nuk prodhon asnjë

Arkitekti Maks Velo ka komentuar ;Rilindjen urbane, të promovuar nga qeveria gjatë këtyre pesë viteve. I ftuar në emisionin ‘Provokacja’, Velo, duke ju referuar rindërtimit të shesheve dhe kthimit të tyre në pedonale, tha se Shqipëria ka shumë gurë.

Sa i takon Korçës, qyteti ku janë investuar më tepër sa i takon rilindjes urbane, Velo tha se ajo është ndërtuar keq.

“Korça u ndërtua keq.

Po të fillosh nga stadiumi, e ti biesh Bulevardit e të shkosh deri tek pazaret, qyteti nuk prodhon asgjë.

Të mësosh një qytet të rri në kafe është krimi më i madh.

Nuk mund të bësh kafe gjtihë kafe”, tha Velo.