Vetingu në polici, miratohet në parim projektligji me 81 vota. PD apo LSI?

SEANCE E JASHTEZAKONSHME E PARLAMENTIT - /r/n/r/nEXTRAORDINARY PARLIAMENTARY SESSION -

Projektligji për Vettingun në Policinë e Shtetit është miratuar në parim seancën e sotme të Kuvendi. 81 deputetë kanë votuar pro, ndërsa vota e 31 deputetë ka qenë abstenim.

74 vota pro janë nga PS, 3 vota janë nga PDIU dhe një e Tom Doshit. Sipas llogaritjeve, rezulton se 3 vota pro janë nga opozita, PD dhe LSI, ndonëse nuk dihet me siguri se kush ka votuar pro.

Sa i takon votimit nen për nen dhe në tërësi, ka pasur dakordësi maxhorancë- opozitës për t’i votuar seancën e ardhshme, pasi LSI ka depozituar disa amendamente në projektligjin për Vettingu.