Flash News

E-TJERA

25 prilli, 65 vëzhgues të OSBE mbërrijnë në Shqipëri javën e ardhshme, kush drejton delegacionin

25 prilli, 65 vëzhgues të OSBE mbërrijnë në

Rreth 65 vëzhgues nga Asambleja Parlamentare e OSBE pritet të mbërrijnë javën e ardhshme në Shqipëri në sajë të zgjedhjeve të 25 prillit.

Presidenti Lord Peter Bowness ka emëruar Reinhold Lopatka, për të udhëhequr delegacionin vëzhgues të OSBE-së, kurse Azay Guliyev, Shefi i Delegacionit të Azerbajxhanit dhe Nënkryetari i PA-së së OSBE-së, do të shërbejë si Koordinator Special dhe drejtues i misionit vëzhgues afatshkurtër të OSBE-së.

“Ne po presim me padurim të punojmë ngushtë me partnerët tanë të kahershëm, Zyrën e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut dhe Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe të japim kontributin tonë në shoqërimin e rrugës demokratike të Shqipërisë”, tha Guliyev.  

 “Unë jam shumë krenar që jemi në gjendje të vendosim në një numër të madh pavarësisht nga sfidat që rrjedhin nga pandemia. Unë do të doja të falënderoja të gjithë kolegët e mi vëzhgues për përkushtimin e tyre dhe gatishmërinë e tyre për t’iu përgjigjur ftesës së Shqipërisë për të vëzhguar këto zgjedhje të rëndësishme”, tha Lopatka. “Vëzhguesit tanë do të ndjekin të gjitha udhëzimet përkatëse dhe do të marrin të gjitha masat paraprake për të siguruar sigurinë tonë, si dhe sigurinë e njerëzve që takojmë.”

 

 

 

  

Të fundit