Flash News

E-TJERA

Ministri i Jashtëm grek mesazh 'paralajmërues' Shqipërisë për çështjen “Beleri”

Ministri i Jashtëm grek mesazh 'paralajmërues'

Ministri i Jashtëm Giorgos Gerapetritis i dërgoi një mesazh të qartë Shqipërisë se perspektiva e saj evropiane lidhet me respektimin e të drejtave të pakicës kombëtare greke.

Duke folur për zgjerimin e BE-së në një konferencë ndërkombëtare në Athinë, Gerapetritis theksoi se Athina nuk mund të pranojë vende kandidate që nuk plotësojnë kriteret e anëtarësimit dhe mbi të gjitha parimet bazë të unionit, siç është demokracia dhe gjendja e drejtësisë.

Ai iu referua konkretisht rastit të kryetarit të Bashkisë së Himarës, Fredi Belleri, duke folur për sjellje dhe praktika që tregojnë se këto parime nuk janë miratuar ende nga të gjitha vendet kandidate.

“Shqipëria duhet të dëshmojë se respekton të drejtat e pakicës kombëtare greke dhe shtetin e së drejtës”, theksoi ministri i Jashtëm.

Të fundit