Flash News

E-TJERA

Rama flet për lehtësim të masave anti-Covid: Gjatë muajit të Ramazanit mund t’u japim besimtarëve ‘frymëmarrje’

Rama flet për lehtësim të masave anti-Covid: Gjatë muajit

Masat kufizuese anti-Covid pritet të lehtësohen gjatë muajit të Ramazanit.

Lajmi është konfirmuar nga kryeministri Edi Rama në një intervistë në ABC, i cili tha se për këtë festë e cila ka për zakon një ritual që shkon deri në orën 22:00, është menduar zgjerimi i fashës orare.

“Turqia është hapur komplet pasi ka filluar me vaksinimin e qytetarëve hapja dhe ka sjellë një rritje të numrave  të të infektuarve, por efekti i vaksinës është i jashtëzakonshëm dhe jo vetëm se këput zinxhirin e infektimit, por në rastet kur prekesh dhe kur ne lexojmë per efektivitetet e vaksinave do të thotë se të vaksinuarit jo të gjithë janë të paprekshëm nga Covid. Një i vaksinuar mund të infektohet, por nuk ka shans që të humbë jetën. Rritja e numrave nuk është shoqëruar me shtrimet në spitale kjo është e dhëna e vaksinimit.

Sot akoma ka njerëz që ankohen pse nuk shtyhet ora policore dhe pse është deri në orën 20:00 një gjë është pak por është e sigurtë vaksinimi duhet të shoqërohet me distancim ndaj reagoj ndaj dasmave të infektimit të opozitës pasi çdo orë që fitojmë zot do na vlejë shumë nesër. Me vaksinimin e mësuesve është bërë një hap i rëndësishëm para.

Fillon Ramazani dhe një pjesë e ritualit të Ramazanit e dimë që ka një ritual që është në orën 22:00. Ministri turk po më thoshte se për shkak të Ramazanit mund të kishte një shtrëngim, ndërsa unë kam bërë një gjë ndryshe mendoj se mund të kemi një përhapje por duhet të jemi të kujdesshëm dhe nuk duhet që ta sabotojmë veten.  Sezoni turistik do të jetë i lehtësuar,” është shprehur kryeministri Rama

 

Të fundit