Flash News

E-TJERA

Sot nis Censi i Popullsisë dhe Banesave, 50 mijë lekë gjobë për ata që nuk përgjigjen ose gënjejnë

Sot nis Censi i Popullsisë dhe Banesave, 50 mijë lekë gjobë

Sot nis Censi i Popullsisë dhe Banesave për të cilin janë angazhuar në terren mbi 7.500 anketues, mbikëqyrës dhe kontrollorë të trajnuar nga Instituti i Statistikave për numërimin e të dhënave që do të mblidhen në 6 javë.

Censi do të kryhet në mënyrë dixhitale përmes një tableti. Regjistrimi do të ofrojë të dhëna për popullsinë rezidente, mbi karakteristikat demografike, sociale, të dhëna për strehimin, shëndetësinë, punësimin e të tjera.

Pyetësorët janë me tetë module dhe 100 pyetje.

 “Etniciteti, Gjuha, feja”, janë tre pyetjet e vetme të formularit që nuk janë të detyrueshme për t’u përgjigjur. Për ata qytetarë që nuk do t’u përgjigjen pyetjeve apo të japin përgjigje të rreme ka penalitete të cilat nisin nga 50 mijë lekë gjobë.

Të dhënat e para të grumbulluara nga Censi do të publikohen në qershor 2024, ndërsa më të detajuara do të jenë gati në dhjetor 2024.

Të fundit