Flash News

Ditari i Opozitës

"Europe is far away again, farther than the bridge of the Kaaba", Gjekmarkaj: The word is cut like meatballs

"Europe is far away again, farther than the bridge of the Kaaba",

The deputy of the Democratic Party, Agron Gjekmarkaj, said from the floor of the Assembly that Europe is still far away, even "further than the bridge of the Kaaba", according to him.

He said that in the discourse of the Renaissance, the limited but well-assimilated and rapidly used vocabulary dominates.

 

Agron Gjekmarkaj's speech in the Assembly

Madam President,

Dear MPs!

The European College and the non-identity of the Albanian Government! The College of Europe in Tirana is a good thing, although something symbolic, encouraging and without political power pulling behind it. College is an island, fortunately you do everything yourself.

Europe is far away again, farther than the bridge of the Kaaba. Its integrative magnet does not attract the Albanian Government, the wall of corruption hinders the waves, feats like rifles amaze Brussels to the extent of surprise which turns into rejection.

To the extent that the Albanians have conquered Europe, they have done so only through the liberalization of visas carried out by the DP government, the rest is political folklore.

Even then, my system was built so violently in the service of organized crime in the last few years when the "chuns" took over the country, making a mess, opening the door to the decade of stunts and fun.

Eh…. The "chuns", until now, have been content only with elections, economic policies, strategic investments and security ones, God willing, don't let them take the pleasure and make us cultural and educational ones as well.

Good thing the school, bad thing is the enormous pyramid of propaganda that is covering it. An endless burden of months with a jumble of random words, with a sense of joy that begins and ends with propaganda hangs over us like a cloud that brings no rain.

The essence of aggit-prop propaganda for those who have forgotten is the transformation of truth, stimulating joy or bitterness beneficial to one side by offering society a simplified reality without question, conceived on two systems where the good resides in one. , the right, the beautiful, in the other the bad, wrong, ugly.

In between there is surprise and fear, then there is a divine intervention, a great event from which salvation comes and the society breathes freed by calling on Ave Cezare. As soon as the citizen lowers the fear, he becomes a judge of the treachery and thieves, of usurpation and usurpers , but then the danger again looms before his eyes, which only Skanderbeg stops.

In the discourse of the Renaissance, the limited but well-assimilated and rapidly used vocabulary dominates, the word is chopped like a meatball, the promise comes out like a pancake, the lie pours like a stream, the message is endlessly repeated. The two oxen that pull the sentences are pride and dignity, leaving the field of judgment to clear it of any form of doubt.

Hypur në qerre rrinë ministrat dhe kryetaret e bashkive që i shpjegojnë Kryeministrit sipas rastit, të lumtur a të menduar, me nxitimin e punës dhe dashurinë për modestinë  vetë  suksesin nën udheheqjen e tij. Ai ngryset dhe kokën tund duke krijuar suspancë.

I mbani mënd 11 mijë kilometrat e rrugeve të bëra në periudhen 2005-2013, në pak prej tyre, këto vite bëhet ndonjë vije, vihet një neon e që prezantohen më të rëndësishëm se vetë rruga. Nuk është e rëndësishme të udhëtosh, por ta kryesh atë në kushte estetike.Shija prevalon mbi faktin.

Zbulimet e mëdha që të lënë pa frymë janë lubrifikantë, ato të shtangin si Nafta e Shpiragut ku tollonat do bien si flokë dëbore dhe do na hynin vetë në xhep ! Marrëdhënia e re me Historinë dhe Qytetin është mbresëlënëse. Le ta ilustrojmë ! Pak durim të nderuar kolegë dhe rixha Kryetare nëse ma jep hua një minut më shumë.

Zonja Spiropali  më e spikatura e diskursit rilindas shfaqet prej kohesh si Zoja e Shkodres ( Madona di Scutari e thërrisnin venedikasit ) per ata që se dinë bëhet fjalë për shenjtoren mbrojtëse e cila iku në Itali nga qielli kur qyteti u pushtua nga turqit.

Psh. Ministrja në fjalët, në esklamacionet e veta veneruese me refrene koliqiane duket sikur ka ndërtuar kalanë e Shkodres gati duke na mbushur mendjen se ajo vetë është Rozafa !

Pas një rehatimi të shkurtër nga lodhja ka gërryer tokën dhe u ka dhënë rrugë dy lumejve Drinit e Bunës dhe një gropë të madhe të cilën bidon pas bidoni e mbushi me ujë dhe e quajti liqen, pastaj ndertoi Kishën e Madhe dhe Xhaminë e Plumbit, bandat muzikore dhe teatrot, bibilotekat e fototekat,  Piacën dhe Kafen e madhe, Bashkinë dhe Bahçe miletin. Tek keso punësh bëntë atë e admironte vete Teuta, Barleti, Idromeno, Dedë Gjo Luli, Fishta, Migjeni, Preng Jakova i cili mund të bëjë operen “Elisa”,e plot të tjerë.

Pra ka krijuar Shkodrën dhe bashkë me Kryeministrin artist shëtisin rrugëve dhe u thonë Shkodranëve e shihni more harama, çfarë qyteti ju kemi bërë? Ne habitemi  e themi, shih shih bën Shkodrën, uaaaa !

Ministrat e tjerë bëhen xheloz dhe rendin ti marrin atributet natyrës dhe historisë. Ulsiu kontribuoi tek muret ilirike të Lezhes duke u çuar ujë me mushk muratorve dibranë.

Tao thau fushat e Myzeqesë, dogji pyjet e Fierit dhe formoi koperativën e parë në Krutje. Damua shkroi  alfabetin e Dhaskal Todrit dhe ndërtoi shkollën normale të Elbasanit. Llatjen landrejtor ne vend te Gurakuqit.

Çuçi luftoi në vend të Muzakajve, pikturoi Magalemin dhe lumin Osum bashkë me Kalanë e famshme të Beratit. Toni nuk u mor me punë fizike se hodhi fjalën e perendisë mbi leter në kodiket e pupurt.

Majko ka udhehequr Divizionin e parë sulmues për të kaluar Shkumbinin dhe shkatërruar reaksionin në veri. Në Kukes ka luftuar si Shefqet Peçi.

Klosi i dhënë pas peshkut ka suvatuar fabriken e Konservave  në Vlorë dhe minierën e Bitumit në Selenic. Një tjeter, si Zoti rruzullinë lëshoi edhe ajo  mbi dhe Gjirokastren vendosi , madje vete veprat e Kadaresë dhe të Çabeut.

While Edi Rama fought battles with the Romans, the Turks, defended Kruja, fought with Rrapo Hekal, smoked with Oso Kuke, was with the Tanzimat and the Xhonturks, proclaimed independence, devised the Congress of Lushnja, was Archbishop, Krye Dhespot, KRYEMYFTI, KRYEGJYSH, FATHER AND GRANDFATHER.

In the battle of Tende s quyp, he defeated the invaders, in that of Mezghoran, he sounded the trumpet wounded. Sazeve has pushed you in the agrarian reform, an ideologue of the democratic revolution and now the Prime Minister, as the last sacrifice!

Someone who listens to my speech says that the congratulatory fiqir has played, diverts attention from the incerators, sterilization, timsi, the interpellations denied by the Prime Minister, the motion with debate as well, from the fall of the Constitutional Court as well, from the barber directors who shave and shave , from the 5Ds who were arrested after they stole, from the other one who steals the private data of Albanians, from segments of the justice system that hold and take hostage the Opposition and its Leader, the former by blurring the symbols, the latter by taking away their freedom without accusation and investigation on behalf of Edi Rames, suspending pluralism and rigging the race.

This does not happen in Europe, it is not taught in any of its colleges. What I said above, not playing too much with fantasy, are the measures, the standard that this government has with the truth and its manipulation.

That's it, the dark force to play more by preventing the consolidation of the European identity of the Albanians and confirming the behavior, the identity of the trick against the not at all European rule of a government that steals Albania to steal votes according to the renaissance style. A European outrage makes her school in Tirana more useful than the panegyrics served for her.

Thank you

Latest news