Flash News

Ditari i Opozitës

PD reports to the Prosecutor's Office the mayor of Devolli: He falsifies voters' signatures without authorization

PD reports to the Prosecutor's Office the mayor of Devolli: He falsifies

The Secretary for Legal Affairs in DP, Ivi Kaso, has denounced the socialist mayor of Devolli, Eduard Duros.

From the blue headquarters in a statement to the media, Kaso stated that Duro uses illegal means by signing voters' signatures without their authorization and by using his own family members as signatories of a "rival" candidate.

Kaso adds that the "Together We Win" coalition has filed a complaint with the Korca Prosecutor's Office, for forging documents and signatures, unauthorized use of identification documents and illegal interference in the electoral process with the aim of manipulating the will of the voters.

Cashier's statement:

If in Tirana and other municipalities, they use hostages, in Devoll Rilindja they use electoral crutches.
Such is the case of Çlirim Hoxha, a candidate who claims that he will compete as an independent for the municipality, but the devils know that he is a crutch of Eduard Duros, the socialist mayor.

On an emotional level, Duro is not guilty, because he was taken by the torture of defeat and shame in a municipality that he took by competing against himself, that is, in front of the table. Accustomed to the trick, now that the opposition is in the race and confident of victory, the socialist president hires independent candidates and puts them in the race.
Everyone's right to run as a party member or as an independent is inalienable, but not with electoral manipulations, not with fraud.

Duro uses illegal means, signing voters' signatures without their authorization, forging them and using his own family members as signatories for a 'rival' candidate.
After the verifications in the field, a large part of the citizens denied having signed this list in support of Mr. Çlirim Hoxha, and some of them declared this violation before the notary public, signing that their signature was forged.

Për këtë kandidati i koalicionit opozitar “Bashkë Fitojmë” ka bërë kallzim në Prokurorinë e Korçës për veprat penale:
1- Falsifikim dokumentacioni dhe firme
2- Përdorim i paautorizuar i dokumenteve të identifikimit duke përdorur institucionin e bashkisë
3- Ndërhyrje të paligjshme në procesin zgjedhor me qëllim manipulimin e vullnetit të zgjedhësve.
Prokuroria ka filluar ndjekjen penale, ndërkohë që ne kemi vënë në lëvzije edhe mekanizmin e Komisionerit Qendror të zgjedhjeve të cilit I është dërguar një ankimim i KZAZ nr 72-Devoll.

Medias do t’i vëmë në dispozicion listën e plotë të familjarëve të kandidatit socialist për kryetar, që kanë firmosur që në garë për Bashkinë të marrë pjesë edhe rivali-patericë, Çlirim Hoxha. Dy janë mundësitë: ose Duron nuk e votojnë as familjarët dhe ata kanë dalë duke kërkuar një kandidat, ose ai po mundohet të dobësojë rivalin e koalicionit “Bashkë fitojmë”. Meqë në Devoll nuk arritën të marrin askënd peng nga opozita, mesa duket vedosën të shpikin një kandidat të pavarur të cilin e mbështet familja dhe fisi i kryebashkiakut socialist.

In the list of signatories, the mayor's father-in-law stands out, along with his mother-in-law, but there are also brothers-in-law, brother-in-law and brother-in-law. There are also 200 employees of the Devoll Municipality, at the head of which shines the cultured signature of the Director of Culture in the Municipality.
The Democratic Party and the "Together we win" coalition calls on the Prosecutor's Office of Korë to take precedence over this illegal action, which distorts the will of the voters and citizens of Devolli.

We also ask Commissioner Celibashi to respect the complaint of KZAZ Devoll and not to register as a candidate in the election a fake candidate, a fake candidate from a fake mayor like Eduard Duro.

Latest news