Flash News

Ditari i Opozitës

He was attacked for choosing December 6 for protest, how Berisha responds to the government and critics

He was attacked for choosing December 6 for protest, how Berisha responds to the

At the weekly press conference, the chief democrat Sali Berisha spoke about the December 6 protest, which will be held on the day that Tirana will host the EU-Western Balkans summit. Berisha also stopped criticizing the government on the day that the opposition has chosen to protest.

"Two words about the attitude of the narco-government towards the protest. This is evidence of the communist mentality. The claim that the world does not listen to us, that the enemies are happy, is a communist concept.

Pretending everything is fine is a communist method. His propaganda serves organized crime and corruption because he will use the summit to mask this. Dictators of the world use the same language", said the chief democrat.

The latter said that citizens have the right to be heard and protest is one of the most powerful ways for this purpose.

"For every citizen, regardless of their beliefs, protests are an expression of freedom and an exercise of freedom by the citizen. Only free citizens who decide to defend their freedom and rights protest, while subjugated people say what I need, put their heads down and keep quiet.

Citizens have the right to be heard, and protest is one of the most powerful ways for them to be heard. The protest is therefore the voice of the citizens, it is your voice.

Protests against the government are vital, they are necessary to preserve freedom, to put pressure on the government not to abuse its power", said the leader of the opposition.

He emphasized that protests at summits and international meetings, except in dictatorial countries, are the most normal thing.

"Wherever there are meetings of leaders, there are protests for the causes. In these protests, citizens have often gone into deep civil disobedience. This happened in Athens, Genoa, Paris, Dublin, Washington, etc.

A few weeks ago, Americans protested in New York during the UN summit. Protests took place in Brussels a few months ago when the EU summit with Africa was held. "No one hindered them, no one insulted them as agents of the Kremlin like Edi Rama, Belinda Balluku and Taulant Balla do," said Berisha.

Më tej shtoi se protesta e 6 dhjetorit është një kundërsulm mbi dëmin e Edi Ramës ndaj imazhit të Shqipërisë

“Por pse ne protestojmë më 6 dhjetor? Së pari që t’u bëjmë me dije se vërtet Shqipëria është vendi më i korruptuar në Europë, sipas të dhënave tuaja, por shqiptarët nuk janë, nuk pajtohen, janë kundër krimit dhe korrupsionit të qeverisë tyre.

Të gjitha raportet e BE janë negative për krimin dhe korrupsionin në Shqipëri. Udhëheqësit e BE e dinë se qeveria është e korruptuar, por ata duhet të mësojnë se populli nuk është i korruptuar, është Edi Rama dhe qeveritarët e tij.

Është jashtëzakonisht e rëndësishme të dalim në protestë për këtë. Shqipëria në raportet ndërkombëtare cilësohet narkoshtet. Le të mësojnë shtetarët e BE se qytetarët janë kundër trafikut të drogës, por trafikun e bëjnë klanet qeveritare”, u shpreh Berisha.

Latest news