Flash News

E-TJERA

The facts that connect Elisa Spiropali with the incinerators

The facts that connect Elisa Spiropali with the incinerators

A few days ago, among the political accusations, the fact that Elisa Spiropali had connections with the incinerators and the people of the affair of the century was repeated. Edi Rama's minister denied it, attacked the former prime minister, there was a political debate, but the blame remained an orphan

The question arises: Is Elisa Spiropali really related through her family members to the people of the incinerators?

Let's take them in turn.

According to this document, which is part of the investigation file of SPAK, Elisa Spiropali's husband is Mr. Salarjon Tota, who appears as the former General Director of Fier Waterworks, the Waterworks-Sewage Company.

He had a legal advisor from January 14, 2013 to August 2014, for almost 20 months, citizen Klodian Zoto.

The facts that connect Elisa Spiropali with the incinerators

How does it connect? Is this document enough to accuse Elisa of being connected or not connected to the incinerators?!

The fact is that her husband had adviser Klodian Zoto and what happens?

It is precisely the water supply company of the Municipality of Fier that gives a company, where Klodian Zoto himself is a partner and shareholder, a tender of millions of euros, which is about drinking water meters for the Municipality of Fier, during the time he was the director Salary again.

The facts that connect Elisa Spiropali with the incinerators

Sipas të dhënave të publikuara edhe nga CNA, rezulton se shoqëria “Teo Alb”, e regjistruar në gusht të vitit 2010, në pronësi të kompanisë “TEOTEC Telecomunication”, ku është bashkaksionere kompania “Sportel”, ku ka qenë administrator Klodian Zoto dhe aksioner është gjithashtu kompania “FMO”, e themeluar po nga Klodian Zoto.

Pra, Salarjon Tota, bashkëshorti i Elisa Spiropalit, nga të dhënat zyrtare tregohet se i ka dhënë një tender prej 3.5 milionë eurosh për vendosjen e matësve, për një periudhë 5-vjeçare, kompanisë “M”. Kontrata është 391 milionë lekë. Të dhënat janë tashmë të administruara edhe nga SPAK-u.

The facts that connect Elisa Spiropali with the incinerators

Klodian Zoto dhe Mirel Mërtiri kanë pasur përfitime direkte apo indirekte nga tenderë apo prokurime të bëra në Bashkinë e Fierit.

Më tej, edhe pse CNA ka denoncuar më parë dhe faktet kanë dalë në dritë, kur Salarjoni, bashkëshorti i Elisës, ka pasur këshilltar Klodian Zoton, ne kemi gjetur edhe një të dhënë tjetër nga kompania “Teo Alb”, është e dhjetorit të 2014-ës, ku administratori Konstantinos Aloupis jep një letër reference, por këtë herë ai e jep letrën për Stela Gugalljën. Stela Gugallja është bashkëjetuesja e Mirel Mërtirit, "trurit" të inceneratorëve.

Pra, ka një letër reference nga kompania, e cila ka fituar tenderin prej 391 milionë lekësh të rinj, përafërsisht 4 miliardë lekë, për matësit e ujit për 5 vjet në ujësjellësin e Bashkisë së Fierit, që drejtohej nga Salarjon Tota, burri i Elisa Spiropalit.

The facts that connect Elisa Spiropali with the incinerators

Ky i fundit kishte pasur këshilltar Klodian Zoton, i cili është themelues dhe aksioner te zinxhiri i kompanive dhe “Teo Alb” i jep letër reference Stela Gugalljës.

Këtu kemi të bëjmë me burrin e Elisës, me këshilltarin e burrit të Elisës, që është Klodian Zoto, me kompaninë që fiton matësit rreth 4 miliardë lekë të vjetër, ku sërish përfshihet Klodian Zoto dhe kjo kompani i jep një vërtetim Stela Gugalljës.

Stela Gugallja është personi që ka fituar koncesionin për ndërtimin e inceneratorit të Elbasanit, bashkëjetuesja e Mirel Mërtirit. Në Elbasan është nënkontraktor Klodian Zoto me ITS-në e tij sërish.

Burri i Elisa Spiropalit dhe Elisa vetë duket se kanë qenë të lidhur në të gjithë zinxhirin e njerëzve të inceneratorëve.

Ministrja nuk mund ta mohojë kurrsesi këtë lidhje, bashkëshortin e saj që ka pasur këshilltar Klodian Zoton, njerëzit dhe kompanitë e tij që përfitojnë miliona euro për matësit e ujit dhe gjithashtu daljen e Stela Gugalljës, bashkëjetueses së Mirel Mërtirit, “trurit” të inceneratorëve, me letër reference nga kompania që ka fituar tenderin e ujësjellësit gjatë kohës që drejtohej nga bashkëshorti i Elisa Spiropalit.

Skema është e qartë.

Njerëzit e inceneratorëve kanë qenë te ujësjellësit, kanë ndërtuar kompani, kanë qenë këshilltarë ligjorë të jashtëm, kanë marrë tenderë në institucionet ku kanë punuar, kanë fituar më pas koncesionet e inceneratorëve.

It is not entirely coincidental that a short time later an emergency was declared in the Municipality of Fier and the construction of the second incinerator in Albania, which in fact has not yet been completed and a few days ago the Special Court of the First Instance gave the decision for the punishment of Klodian Zotos, Lefter Kokës, Alqi Bllakos and their collaborators in corruption in the construction of Fier's incinerators, which comes after the scheme of water meters, where it is now clear, with documents and facts, the husband of Elisa Spiropali with adviser Klodian Zoton who wins the tender of water meters and the winning company gives a reference letter to Stela Gugallja of the Elbasan incinerator.

The scheme is quite clear. You have detailed documents and facts./ CNA

Latest news