Flash News

E-TJERA

Në Universitetin e Shkodrës 10 programe rrezikohen të mos hapen, rektorja: 895 studentë të regjistruar

Në Universitetin e Shkodrës 10 programe rrezikohen të mos hapen,

10 programe studime rrezikojnë të mos nisin vitin e ri akademik në universitetin e Shkodrës për shkak të numrit shumë të vogël të studentëve.

Nga 0 deri ne 6 regjistrime ka në degët e studimeve në frëngjisht, histori, fizikë, gjeografi, gazetari, biologji-kimi etj.

Rektorja Rajmonda Kçira, thotë se po pritet një udhëzim i ministrisë se si do të veprohet me degët që rrezikojnë të mos hapen.

Risitë e këtij viti akademik janë tre programe të reja, normalisht që tërheqin më shumë studentë, ka infrastrukturë të përmirësuar dhe laboratore të reja.

There are deregistrations these two days, and registrations on the fourth. So far there are 895 students registered. Over 100 are in professional programs, this is a novelty for the university.

The government has taken measures to finance the students who enroll. I hope that there will be a solution. At the moment we are in the phase of new registrations.

We are not talking about closing the program, we are talking about activating programs. None can be closed. We hope for the best !", said the rector.

Latest news