Flash News

E-TJERA

"If you forget a bag, 5,000 Euros will go away", the conversations of drug traffickers Albania-Italy are clarified

"If you forget a bag, 5,000 Euros will go away", the conversations of

The SPAK operation called "Autostrada" hits a narcotics trafficking network between Albania and Italy.

The file revealed by the show "Uniko" in Klan, has brought parts that show how the traffickers communicated with each other with codes to talk about the exchange of quantities of narcotics.

According to the wiretaps disclosed in the investigative file, the two persons identified as Gjergi Luli and Saimir Prenga, explained to Denis Shehu that before the arrest of Alfred Luli, the two brothers were running the drug trade together.

According to the declassified conversations, Alredi and Gjergji cooperated with each other to give continuity to drug trafficking.

Excerpts from the conversations:

Denis Shehu: Gjergji, did you know the roads here or have you learned them now?

Gjergji Luli: I knew them... I knew them

Saimir Prenga: Since he was here with..

Gjergji Luli: When Fredi (Alfred Luli) was here, we were here....

Denis Shehu: Or are you here to replace Fred?

Gjergji Luli: Yes, I stayed with them (Saimir PRENGA and Alfred LULI) for a month, a month or so or 3 weeks or 2 weeks, but then...

Denis Shehu: Yes, yes.

Saimir Prenga: When we were with Gjergji we did more work...

Gjergji Luli: We came out like rockets, from there to here... we waited for the trucks with salad and potatoes.

Gjergji Luli: In the middle of the road, Denis, there were a couple of mother drivers that I felt sorry for... do you remember how bad they smelled?

Saimir Prenga: Yes, of course.

Gjergji Luli: I q…. nënën si të kishin qenë 8 muaj në shpellë por as në shpella jo kështu.

Denis Shehu: Erë e keqe?

Gjergji Luli: Më keq vlla.

Saimir Prenga: 20 kilogramë patate… 20 ton patate dhe nen patate kishte (lënda narkotike)… hymë të dy dhe hapën një vrimë (te vendi i posaçëm i kamionit) dhe unë po thosha për këtë, i numërove?

Gjergji Luli: Imagjino morëm kamionin e çuam në një vend fillimisht, o Denis në mes të rrugës dhe ai nuk hynte, bëmë kamionin të kthehej në mes të rrugës me “gjëra” brenda dhe ne bënim si k… ktheje këtej e ktheje andej.

Saimir Prenga: Sikur të ishim në Shqipëri.

Gjergji Luli: Pastaj më vonë shkoja te makina e fikja telefonin, pastaj ndizja telefonat..e ata na shkruanin “po a ka ardhur?” “po po” nga këtu përgjigjen nga pala tjetër shokët na thirrën të ndërrojmë vendin shkuam në një magazinë, imagjinoni aty ishte roja që kishte vjedhur çelësin e magazinës, një magazinë e braktisur shkuam të hapnim magazinën e lëmë kamionin brenda dhe pastaj pasi hoqëm patatet… q… ropt dak… më hodhi këtë duke thënë “¡ numërove” por çfarë dreqin e kam llogaritur dola jashtë futa qeset dhe pasta pashë për të zinjtë (shënim: kontrolloi se nuk kishte force policie) por çfarë llogarie unë? Unë i thashë…

Saimir Prenga: Po, por po të harrosh vetëm një thes do të të iknin 5 mijë Euro (një thes 2 kg marijuanë)

Gjergji Luli: Ndërsa ata “da-da” (shoferët) nuk dinin gjë.

Denis Shehu: Ata nuk dinin asnjë fjalë.

Gjergji Luli: I q… k…

Denis Shehu: But they didn't even speak English?

Saimir Prenga: No, no English, not even German... they better know a little German... Then they got scared... in the end I threw 70,500 Euros there and we left...

Denis Shehu: The deserters were released because they came from p.... of seven o'clock.

 

 

Latest news