Flash News

KRYESORE

The penitents of the justice that handcuffed the crime gangs

The penitents of the justice that handcuffed the crime gangs

Artan Tafani received the status of repentant justice three days ago. His testimony led to the arrest of 12 people, while 4 others are wanted. The member of Laert Haxhi's gang broke down the crimes and robberies that the group has committed.

Tafani confessed to 6 sensational murders: The murder of Alban Semaku in Peqin, October 17, 2021; The murder of Albi Bashali on December 27, 2021; The murder of Lulzim Qorri and Dickens Halil in Greece; The murder of Fridman Xhaferraj in 2021; The murder of Çajup Selim.

Tafani testified that Laert Haxhiu was the organizer of murders and robberies, and even participated in some events as an executioner.

But, Tafani is not the only repentant justice. Such status has been acquired by 15 people, involved in criminal events that have subsequently broken down the activity of the groups.

Nuredin Dumani

The "Golden Bullet" brought to light the most ghastly murders that until then did not have a perpetrator. Duman was arrested on March 30, 2022 during a police operation. He was found in Fier in a hotel room with a wound on his spine. After Duman's testimony, a total of 30 arrest warrants were issued, among them Ervis Martinaj, Sokol Sanxhaktari, Suella Çela and Florenc Çapja.

In one of his testimonies, Dumani showed that Ervis Martinaj had given him 100,000 euros in advance for the murder of Endri Dokles, but Dumani stated that he did not want to do it. Duman also confessed to the murder of Emiljano Ramazan and Regis Runaj.

Duman also confessed how the already arrested lawyer Alban Bengasi had offered him 120,000 to eliminate his wife, but the repentant justice had refused.

Luftar Reçi

Ai u shndërrua në vjeshtën e vitit 2020 në të penduarin më të rëndësishëm të SPAK, duke trazuar dhe alarmuar emrat më të njohur të botës së krimit, përmes dëshmive të tij për krime të bujshme të 17 viteve më parë. I dënuar me 25 vite burgim për vrasjen e Maksim Lalës, Reçi ka rrëfyer në datat 21 tetor, 31 tetor dhe 26 nëntor 2020, të gjithë veprimtarinë kriminale që ka pasur me Lulzim Berishën dhe anëtarët e tjerë të bandës së tij, duke implikuar edhe Emiljano Shullazin, me qëllim për të zbutur dënimin e tij. Luftar Reçi implikoi Viktor Bajraktarin (Imeraj), Emiljano Shullazin, Indrit Taullain, Lulzim Berishën, Plarent Dervishajn dhe Indrit Rusin në vrasjet e Klodjan Saliut, Vajdin Lamajt dhe mikut të tij Artan Arsi.

Ernejt Shyti

Autori i vrasjes së Behar Sofisë, tregoi se e ekzekutoi biznesmenin për 50 milionë lekë, shumë të cilën nuk e mori asnjëherë. Po ashtu, Shyti rrëfeu se pas Behar Sofisë, ishte planifikuar edhe vrasja e një 34-vjeçari i cili jetonte në Kamëz, vrasje e cila nuk u krye dot pasi sipas tij ishte shumë e vështirë të studiohej zona. Sipas Shytit vrasja ishte porositur nga Bujar Leza.

Klevis Alla

Në rrëfimin e tij, i penduari për vrasjen e dy vëllezërve Besmir e Viktor Haxhia, ngjarje e ndodhur në prill të vitit 2020, e ka shmangur shumë herë emrin e Nuredin Dumanit. Më vonë, ai tregoi se Dumani e kishte kërcënuar me jetën e të motrës. Alla pohoi se me porosi të Nuredin Dumanit dërgoi Besian Xhixhën dhe Enver Diven te shtëpia e Besmir Haxhisë. Ai ka treguar se Dumani, të cilin e kishte komshi, i ka kërkuar që ta takonte. Në bisedën që kanë zhvilluar ai i ka kërkuar Allës që dy miqtë e tij, t’i dërgonte pranë shtëpisë së Besmir dhe Viktor Haxhisë, për të monitoruar zonën. Besmir Xhixha dhe Enver Diva, pasi kanë monitoruar të gjithë ambientin, kanë rënë dakord për të kryer vrasjen, por kanë kërkuar që si shofer të jetë Klevis Alla, pasi ishte një njeri që e njihte mjaft mirë zonën.

Henrik Hoxhaj

Henrik Hoxhaj was one of the trusted soldiers of the group of Talo Çela and Nuredin Duman until the moment they broke up after the murder of Emiljano Ramazan in Elbasan. In fact, Hoxhaj participated in at least one murder together with Nuredin Duman. Hoxhaj has confessed to several criminal events, such as: the murder of Dorian Shkoza in 2020, the murder of the Haxhija brothers, the murder of Emiljano Ramazan and Regis Runaj.

Other repentant justices are: Erion Alibej, Euglent Halili, Petriç Liçi, Adriatik Coli, Bujar Buzhani, Julian Sinanaj, Mikel Shallari, Elvis Bardhi, Kristi Pine, Enver and Ermond Jamaku .

 

Latest news