Flash News

POLITIKOFF

A new documentary on the death of Princess Diana, but the only ones who don't know are Harry and William

A new documentary on the death of Princess Diana, but the only ones who

Prince William and Prince Harry have been kept in the dark about a new Princess Diana documentary to be aired on the 25th anniversary of her death, sources have claimed. The four-part documentary series, entitled Investigating Diana: Death in Paris, will be broadcast to coincide with the anniversary of the Princess of Wales' death on August 31.

A new documentary on the death of Princess Diana, but the only ones who

The story will be told as a "gritty police procedural and forensics" and will explore how "as powerful individuals, the press and the internet created and fueled conspiracy theories that trumped the facts and called into question the very nature of truth." According to some sources, the Duke of Cambridge, 40, and the Duke of Sussex, 37, have not been consulted about the programme, or have not been shown a portion of what will be broadcast in advance.

A new documentary on the death of Princess Diana, but the only ones who

Princesha ishte 36 vjeçe kur vdiq në një aksident automobilistik në Paris më 31 gusht të vitit 1997. Vdekja e saj ka vazhduar të tërheqë teori konspirative gjatë dekadave. “Investigating Diana: Death in Paris” do të rrëfejë hetimet e dyfishta për incidentin, i pari nga Brigada Franceze Criminelle në vitin 1997 dhe i dyti nga Policia Metropolitane në vitin 2004. Ai do të shfaqë intervista me detektivë nga të dyja forcat, disa prej tyre që flasin publikisht për herë të parë.

A new documentary on the death of Princess Diana, but the only ones who

Dokumentari do të shqyrtojë gjithashtu “kërkesën e pangopur të publikut për përgjigje, e cila nxiti interesin e paprecedentë të shtypit dhe përhapjen e dhomave të bisedave në internet, ku spekulimet mbi ‘shkakun e vërtetë’ të vdekjes së Dianës u bënë një nga ndjesitë e para virale të internetit të hershëm”. Henry Singer, producent ekzekutiv për Sandpaper Films, tha:

Ky ishte një dokument vërtet i rëndësishëm për t’u bërë, jo vetëm sepse shpresojmë se do të pushojë teoritë e konspiracionit që vazhdojnë të errësojnë të vërtetën e asaj që ndodhi në tunelin e Almës atë natë, por sepse historia është një dritare në botën e sotme, ku teoritë e konspiracionit nuk qëndrojnë më në qoshet e errëta të internetit, por janë përhapur dhe në fakt shtyhen nga njerëz në pozita të pushtetit real.

Shaminder Nahal, kreu i redaktorit specialist faktik dhe porositës në kanalin Channel 4, tha:

Kjo seri jashtëzakonisht bindëse eksploron në detaje mjekoligjore atë që ndodhi në hetimet pas vdekjes së Princeshës Diana, si ishte për detektivët që punonin në një ngjarje të madhe globale. Histori që nuk ishte vetëm një tragjedi për familjet e përfshira, por edhe një fenomen masiv në internet. Në fund seriali shtron pyetje të thella për veten si shoqëri dhe natyrën e së vërtetës.

Një tjetër dokumentar që përshkruan jetën e Dianës, i titulluar “The Princess”, do të transmetohet këtë muaj pasi tërhoqi polemika për përfshirjen e pamjeve nga intervista e saj e vitit 1995 me gazetarin Martin Bashir. Duka i Kembrixhit ka bërë thirrje më parë që pamjet e nënës së tij të mos shfaqen më dhe BBC është zotuar të mos e transmetojë apo licencojë këdo që dëshiron t’i posedojë ato. “Investigating Diana: Death in Paris” do të jepet premierë më 21 gusht në Channel 4 dhe All 4 të Mbretërisë së Bashkuar.

When Diana Spencer married Prince Charles on July 29, 1981, the world was eagerly waiting to see what would become one of the most famous wedding dresses of all time. Just 19 years old, Diana had become a fashion icon in the blink of an eye as the couple's engagement was announced and fever surrounding the wedding and what the future Princess would wear took Britain and the world by storm. While their marriage was not to last, the image of Diana's extravagant puff-sleeve wedding dress has stuck with royal fans for decades. 

Latest news