Gjykata Kushtetuese/ Ambasadori gjerman kujton kushtin e Bundestagut: Të mos humbasë fokusi!

Pas reagimit të delegacionit të BE dhe ambasadës amerikane, lidhur me votimin e dy antëtareve të reja për Gjykatën Kushtetuese vjen reagimi i ambasadës gjermane.

Në reagimin e tij në Facebook, ambasadori Zingraf e përshëndet votimin në Kuvend dhe apelon që palët të marrin përgjegjësitë e tyre në emërimin e gjykatësve kushtetues duke mos humbin fokusin.

Po ashtu ambasadori gjerman kujton se vendimin e Bundestagut gjerman për integrimin në BE të Shqipërisë dhe gjykatën Kushtetuese si një nga pikat më të rëndësishme.

 

Delegacioni i BE reagon për votimin e anëtareve të reja për Kushtetuesen: Presim krijimin e një Gjykate funksionale

Votimi i dy anëtareve për Kushtetuesen, vjen reagimi i ambasadës amerikane