Flash News

KRYESORE

Hidhet shorti i Euro 2024, Shqipëria në Grupin B me Spanjën, Kroacinë dhe Italinë

Hidhet shorti i Euro 2024, Shqipëria në Grupin B me Spanjën, 

Në Hamburg u hodh sot shorti i Euro 2024. Kombëtarja shqiptare u vendos në Grupin B përballë Spanjës, Kroacisë dhe Italisë. Një short "ferri" për Shqipërinë së cilës i duhet të sfidojë kampionët e botës dhe të Evropës.

Më të lehtë e ka Gjermania, organizatorja e Euro 2024, e cila ndeshet në Grupin A me Skocinë, Hungarinë dhe Zvicrën. 

Grupi D, E dhe F do të duhet të presë edhe fazën e play off-it që luhet në mars 2024 për të plotësuar kundërshtarët.

Në Grupin D play off do të vendosë nëse do të luajë: Polonia, Uells, Finlandë dhe Estoni. Në Grupin E janë 4 skuadra në play off që garojnë për një vend: Izrael, Bosnje Hercegovinë, Ukraina dhe Islanda. Ndërsa në Grupin F, luhet për një vend mes: Gjeorgji, Greqi, Kazakistan dhe Luksemburg.

Grupet e EURO 2024:

Grupi A

Gjermania

Skocia

Hungaria

Zvicra

Grupi B

Spanja

Kroacia

Italia

Shqipëria

Grupi C

Sllovenia

Danimarka

Serbia

Anglia

Grupi D

Skuadra fituese e Play Off A

Holanda

Austria

Franca

Grupi E

Belgjika

Sllovakia

Rumania

Skuadra fituese e Play Off B

Grupi F

Turqia

Skuadra fituese e Play Off C

Portugalia

Çekia

Të fundit