Mediat amerikane jehonë vendimit të presidentit Meta: Shmangu konfliktin civil në Shqipëri

Presidenti Ilir Meta shfuqizoi pasditen e sotme dekretin për datën e zgjedhjeve 30 qershor 2019, ku përmes një deklarate për shtyp renditi 5 arsyet që e detyruan të marrë këtë vendim.

Vendimi i kreut të shtetit nuk po bën bujë vetëm në Shqipëri, por edhe në mediat më të njohura amerikane dhe europiane, si: “New York Times”, “Washington Post”, “Abc”, “AP” e te tjere, qe i kanë bërë jehonë njoftimit te tij, te papritur.

Në artikujt e tyre, gazetat në fjalë shprehen ndër të tjera se, ky vendim kërkon shmangjen e konfliktit politik dhe social në Shqipëri.

Ndërkohë institucioni i Presidentit të Republikës do të bëjë publikisht me dije te henen të gjithë argumentat kushtetues, ligjorë dhe logjikë që çuan në marrjen e këtij vendimi.

Artikulli i New York Times