Flash News

NDËRKOMBËTARE

Britani, ndalohet vaksinimi me AstraZeneca për moshën nën 30-vjeç

Britani, ndalohet vaksinimi me AstraZeneca për moshën nën

Njerëzit nën moshën 30 vjeç në Britani do të vaksinohen me një vaksinë Pfizer ose Moderna në vend të një vaksine AstraZeneca pasi rregullatori i ilaçeve në Mbretërinë e Bashkuar zbuloi se ajo ishte e lidhur me mpiksjen e gjakut tek të rinjtë.

Përfitimet e vaksinës Oxford / AstraZeneca vazhdojnë të tejkalojnë çdo rrezik për shumicën e njerëzve, ka thënë vëzhguesi i ilaçeve në Mbretërinë e Bashkuar, pasi rregullatorët evropianë vendosën që mpiksjet e pazakonta të gjakut ishin "efekte anësore shumë të rralla" të vaksinimit.

Një përmbledhje nga komiteti i sigurisë i Agjencisë Evropiane të Barnave doli në konkluzion këtë të mërkurë se "mpiksjet e pazakonta të gjakut me trombocite të ulëta të gjakut duhet të renditen si efekte anësore shumë të rralla" të vaksinës Oxford / AstraZeneca.

Në Mbretërinë e Bashkuar, Agjencia Rregullative e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore (MHRA) tha se kishte ende përfitime të mëdha të vaksinës në parandalimin e Covid-19 dhe sëmundjes serioze.

Por për shkak të një numri shumë të vogël të mpiksjes së gjakut tek njerëzit e rinj, atyre nën moshën 30 vjeç do t'u ofrohet Pfizer ose Moderna në vend.

Burimi: Telegraph

Të fundit