Renditja: Këto janë 20 ushtritë më të fuqishme në botë, lista me shumë surpriza

‘Credit Suisse’ ka publikuar raportin për 20 ushtritë më të fuqishme në botë. Lista ka shumë surpriza dhe shpesh herë, fuqia ekonomike jo domosdoshmërisht lidhet edhe me fuqinë ushtarake. Gjithashtu, madhësia e territorit nuk ka lidhje direkte në kapacitetin ushtarak të një shteti.

Lista kryesohet nga SHBA, e cila ndiqet nga Rusia dhe Kina, ndërsa shteti më i fuqishëm europian sa i përket ushtrisë është Franca, që renditet e gjashta.

Polonia ka një ushtri më të fuqishme se Gjermania, ndërsa Italia renditet para Britanisë së Madhe. Tajvani, një shtet që njihet nga shumë pak shtete të tjera, renditet i 13-ti në këtë listë.

Lista:

 1. SHBA
 2. Rusia
 3. Kina
 4. Japonia
 5. India
 6. Franca
 7. Koreja e Jugut
 8. Italia
 9. Britania e Madhe
 10. Turqia
 11. Pakistani
 12. Egjipti
 13. Tajvani
 14. Israeli
 15. Australia
 16. Tajlanda
 17. Polonia
 18. Gjermania
 19. Indonezia
 20. Kanadaja