“Blerta dëshmitare kur u vetëvra babai”, pastori tregon si i njihte dy motrat Josifi: Drama që mbanin të fshehtë

Pastori Fitor Muça ka hedhur më tepër dritë mbi natyrën e vajzave të familjes Josifi vite para se të ndodhte kjo ngjarje horrori, e cila do të trondiste opinionin publik.

I ftuar në emisionin “Opinion”, pastori theksoi se vajzat ishin shkëputur prej këtij besimi që në vitin 2013. Duke folur për njohjen e tij me Blerta dhe Anisa Josifin gjatë kohës që ato frekuentonin kishën “Rilindja”, kishë të cilën ai drejton, Muça shprehet se ato kanë qenë vajza të mira dhe se kurrë nuk do ta kishte marrë me mend që do të ndodhte kjo që ndodhi.

“Përsa i kam takuar dukeshin nomale madje mund t’i cilësoja vajza të mira. Të paktën në atë kohë po. Me sa di ato kanë kaluar trauma të mëdha. Blerta ka qenë dëshmitare dhe ka parë të atin teksa është hedhur nga ballkoni i një pallati përballë. Këtë unë nuk e dija atëherë, tani po e marr vesh.

Kjo dramë është mbajtur e fshehur në mënyrë të veçantë, sa të mos kuptoje që kishin kaluar diçka të tillë. Nënën e tyre nuk e kemi takuar fare. Blerta thotë që ne kemi qenë deri në moshën 15 vjeçare dëshmitare të Jehovait dhe këtë ma vërtetojnë edhe besimtarë të kishës sonë që janë nga Përmeti. Më pas kanë shkuar në kishën Ungjillore në Përmet. Kur kanë ardhur në Tiranë, derisa kanë qenë pjesë e ungjillorëve atje, janë bërë pjesë e ungjillorëve edhe në Tiranë.

Fundi i vitit 2009 fillimi i vitit 2010, kanë ardhur në kishën “Rilindja”. Ato janë larguar nga kisha Ungjillore në vitin 2013. Udhëheqësja që ka patur edhe Blertën pjesë të grupit është larguar në SHBA në vitin 2015. Ajo thotë që Blerta është larguar prej kishës gati dy vite më parë. Kisha “Rilindja” nuk ka qenë stacioni i tyre i fundit. Sikurse dëshmitari foli, e ka takuar Blertën dhe Anisën duke bërë punën e dëshmitarëve të Jehovait”, u shpreh pastori duke shtuar se Dëshmitarët e Jehovait nuk janë të krishterë.