Flash News

Bota

“Ushtria jonë po vepron kundër gjithë perëndimit”, vjen deklarata e parë e komandatit të ri rus në Ukrainë

“Ushtria jonë po vepron kundër gjithë

Gjenerali i ri rus i ngarkuar për luftën në Ukrainë ka thënë se reformat ushtarake do t'i përgjigjen zgjerimit të mundshëm të NATO-s dhe "perëndimit kolektiv", të cilin ai e akuzoi për një luftë hibride kundër Moskës.

Në komentet e tij të para publike, Valery Gerasimov, shefi i shtabit të përgjithshëm ushtarak të Rusisë, pranoi problemet me mobilizimin e trupave dhe sfidat më të gjera në konfliktin që filloi 11 muaj më parë.

"Sistemi i trajnimit mobilizues në vendin tonë nuk ishte plotësisht i përshtatur me marrëdhëniet e reja moderne ekonomike. Kështu që më duhej të rregulloja gjithçka”, tha Gerasimov.

Reformat ushtarake të njoftuara në mes të janarit mund të përshtaten për t'iu përgjigjur kërcënimeve të sigurisë, paralajmëroi ai.

Gerasimov tha se Rusia moderne nuk ka parë kurrë një "intensitet të tillë të armiqësive ushtarake", duke e detyruar atë të kryejë operacione sulmuese për të stabilizuar situatën.

“Vendi ynë dhe forcat e tij të armatosura po veprojnë sot kundër gjithë Perëndimit kolektiv”, tha ai.

Por ndërsa lufta arrin përvjetorin e saj, qëllimet e "operacionit special ushtarak" të Rusisë kanë ndryshuar.

Ajo që filloi si një operacion për të "denazifikuar" dhe "çmilitarizuar" Ukrainën tani quhet një mbrojtje kundër armiqësisë perëndimore dhe një bote unipolare.

“Qëllimi kryesor i kësaj pune është të sigurojë mbrojtje të garantuar të sovranitetit dhe integritetit territorial të vendit tonë”, tha Gerasimov.

Burimi: AL Jazzera

Të fundit